UEFA pregătește o noua data pentru barajul dintre Islanda – România

UEFA pregătește o noua data pentru barajul dintre Islanda – România

Cum selctionata României nu a terminat pe una dintre cele două pozitii în preliminarile pentru Euro 2020, devenit intre timp Euro 2021, toate sperantele noastre sunt in meciurile de baraj, la care tricolorii au acces datorita rezultatelor bune obținute în Liga Națiunilor.

Data programata initial era 26 martie

Primul meci de baraj, cel contra reprezentativei Islandei, era intianl programat pe 26 martie, in deplasare. Insa pentru un loc la CE 2021 avem de castigat, de fapt, 2 două meciuri de baraj, primul dintre ele la Reykjavik, într-un meci unic.

Victoria ne califica in meciul decisiv, tot în deplasare, pe terenul echipei care va castiga meciul dintre selectionatele Bulgariei și Ungariei.

Initial barejele s-au amânat pentru luna iunie

Cum pandemia de noul coronavirus care s-a abătut asupra mapamondului a pus pe pauza aproape toate activitățile sportive, inclusiv cele fotbalistice, UEFA a luat decizia ca turneul final european sa nu mai aiba loc în 2020, ci anul viitor.

Pasul urmator a fost cautarea unei date disponibile in calendar pentru disputarea celor opt meciuri de baraj initiale: Islanda – Romania, Bulgaria – Ungaria, Bosnia – Irlanda de Nord, Slovacia- Irlanda, Scoţia-Israel, Norvegia- Serbia, Georgia-Belarus si Macedonia de Nord- Kosovo. Initial federatiile acestor tari au fost anuntate ca meciurile de baraj se vor disputa in luna iunie, insa cum situatia generala mondiala, inclusiv europeana este in continuare critica datorita noului coronavirus partidele au fost amanate pentru o data ulterioara.

Noua data de disputare a barajelor amanata pentru octombrie sau noiembrie

Cum noul dusman al omenirii COVID 19 încă nu a fost invins, data initiala s-a dovedit a fi o programata cam… optimist, in multe dintre tarile care vor trebui sa joace barajul numărul de infecții si de decesati fiind in continuare daca nu in crestere, foarte mare.

UEFA le-a comunicat federatiilor ca primul obiectiv este încheierea competițiilor interne ale fiecarei țari, care vor avea prioritate, iar ulterior vor fi programate si disputarea meciurilor rămase din cupele europene și meciurile din barajul pentru CE 2021, ceea ce implica mai mult ca sigur ca data de desfasurare a disputei dintre Romania si Islanda în toamnă, cel mai probabil in octombrie sau poate chiar in luna noiembrie.Poate fi insa o veste buna pentru tricolorii lui Mirel Rădoi, in speranta ca pana atunci se vor putea pregati corespunzator. Totusi si acest scenariu ramane inca sub semnul intrebarii, deoarece acesta presupune ca pana atunci pandemia va fi eradicată, altfel neputandu-se vorbi de intreceri sportive, implicit de fotbal în acest an. Cum insa echipele din campionatele puterinice au inceput sa-si reia pregatirile, vezi Bundesliga, sperante sunt, iar noi de-abia asteptam sa analizam impreuna cu dumneavoastra cele mai interesante meciuri.