A încercat un triatlon în Sahara. L-au aruncat cu pietre și i-au furat tricoul

A încercat un triatlon în Sahara. L-au aruncat cu pietre și i-au furat tricoul

„Am încercat anul trecut Triatlon Africa de Nord în Oran, Algeria. Și aceiași organizatori au pregătit acest eveniment în Sahara anul acesta ”, explică Martin Kolar din Nova Ves, lângă Ceske Budejovice.

„Am înotat 3,8 kilometri într-o oază, lacul avea o lățime de zece metri și o jumătate de kilometru lungime”, spune omul care a gestionat următorii 180 de kilometri cu bicicleta și maratonul în douăsprezece ore.

Cursa Ironman a adus experiențele extraordinare pe care le-a adus cursa în jurul Taghit și primul triatlon deșert, așa cum a fost numit de organizatori.

„Ceea ce m-a surprins a fost temperatura înotului.Dimineața era în jurul valorii de zero și în timpul cursei apa avea aproximativ șapte grade, așa că nici nu știam cum să-mi scufund capul ”, spune Martin Kolář. În caz contrar, temperatura a fost în jur de 17 grade Celsius în timpul zilei.

Dar mai există experiență.De exemplu, copiii din localitate i-au întâmpinat pe curse aruncând pietre la ei, iar când Kolář și-a schimbat hainele pentru cursă, i-au furat tricoul la cabină. „Deci, acum există cineva care aleargă prin Algeria în tricoul TriSK České Budějovice”, spune el zâmbind. “Poate că doar călăritul cu bicicletele printre cămile a fost atât de amuzant”, a explicat el. „Acolo ne-am întors mereu și ne-am întors”, își amintește Kolář. Și alergarea a fost situată în jurul Taghid, unde au fost rulate și circuite.

Kolář a terminat pe locul patru. Câștigătorul a fost cunoscutul ironman ceh Petr Vabroušek.Datorită lui, Boemia de Sud a intrat în echipa cehă, care avea 19 membri.

Anul trecut, Kolar a fost pe un călăreț la Sochi, Rusia, pe lângă Africa și intenționează să meargă în Muntenegru de aceeași lungime în acest an. „Este un stil de viață. Mergi curse, îți depășești limitele și explorezi locuri extraordinare. Îmi place “, spune racerul.